Ingredientai
- Sojos 200 g sojų faršas
- Daržovių sultinys 1 vnt. 1–2 kubeliai
- Kopūstai 1 vnt. pusė nedidelio
- Morkos 2 vnt. nedidelės
- Salierai 1 vnt. keli griežinėliai gumbo
- Bulvės 4 vnt. 3-4
- Čiobreliai 5 g šakelės pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Į puodą įpilkite 1,5 litro vandens, sudėkite daržovių sultinio kubelius, sojų faršą ir virkite 10–15 minučių.
2. Kopūstą, morkas, bulves ir salierą supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į verdantį sultinį, įmeskite čiobrelių šakeles ir virkite, kol suminkštės daržovės. Sriubą paskaninkite pipirais ir druska. Citriną perpjaukite pusiau. Pusės citrinos sultis išspauskite į sriubą.
3. Sriubą išpilstykite į lėkštes ir įmeskite po griežinėlį citrinos.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita