Ingredientai
- Citrinos 3 vnt. vidutinio dydžio (geriausia ekologiškos)
- Sviestas 100 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 1 st.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Nuo citrinų nutarkuokite žieveles, išspauskite sultis.
- Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, nutarkuotas citrinų žieveles, supilkite citrinų sultis ir viską gerai išmaišykite. Į kitą dubenėlį sudėkite sviestą.
- Puode užkaiskite vandens, uždėkite ant jo dubenėlį su sviestu ir kaitinkite, kol ištirps.
- Į ištirpusį sviestą supilkite citrinų, kiaušinių ir cukraus masę ir nuolat maišykite plakimo šluotele, kol masė taps kreminės konsistencijos.
- Jei liks gumuliukų, citrininę „varškę“ perkoškite. Paruoštą sukrėskite į stiklainėlius. Laikykite šaldytuve.
- Šiuo gaiviu citrininiu kremu galite pertepti pyragus, gardinti skrebučius, blynus ir pan.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita