Ingredientai
- Vištiena 10 vnt. blauzdelių
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Čiobreliai 1 žiupsnelis
- Rūkyta malta raudonoji paprika 1 žiupsnelis
- Raudonėliai 1 žiupsnelis džiovintų
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį; šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Vištos blauzdeles užpilkite alyvuogių aliejumi, įberkite 0,5 šaukštelio maltos rūkytos paprikos, 0,5 šaukštelio džiovinto čiobrelio, 1 šaukštelį džiovinto raudonėlio, druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Įtarkuokite česnako skilteles ir citrinos žievelę (tarkuokite geltonąją jos dalį ir stenkitės, kad baltosios patektų kuo mažiau). Kadangi tai citrininė vištiena, paskutinis akcentas – įspauskite visos citrinos sultis. Gerai išmaišykite vištienos blauzdeles, kad prieskoniai tolygiai pasidengtų.
2. Pamarinuokite 2 valandas arba ilgiau.
3. Pasimarinavusias blauzdeles dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad jos tarpusavyje nesiliestų. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai