Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Vištiena 1 vnt. gabalais supjaustytas viščiukas
- Česnakai 20 skiltelės NENULUPKITE!
- Vynas 1 st. sauso balto
- Citrinos 2 vnt. 2 citrinų žievelės ir 1 citrinos sultys
- Čiobreliai 1 vnt. šakelė
- Laurų lapai 2 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis šviežiai maltų
- Vištienos sultinys 500 ml
- Prancūziškas batonas 1 vnt.
- Petražolės 1 vnt. saujelė kapotų
Kaip gaminti
Nuostabiai skanus patiekalas kilęs ir prancūziško kaimo virtuvės (nieko sau „kaimo“ virtuvė...). Neišsigąskite česnako kiekio – kepant jis netenka aitrumo ir įgyja saldumo. LABAI rekomenduoju nesusidaryti nuomonės pagal nuotrauką ir išbandyti.
1. Į storadugnę keptuvę su įkaitusiu aliejumi sudėkite dalimis supjaustytą viščiuką oda žemyn. Jei gabaliukai netelpa vienu sluoksniu, kepkite per du kartus. Kepkite apie 4 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai parus.
2. Suberkite česnako skilteles. Jei susidarė aliejaus perteklius, nupilkite. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis vyno nugaruos.
3. Suberkite tarkuotas citrinos žieveles, čiobrelius ir lauro lapus, supilkite citrinos sultis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 20 min.
4. Patikrinkite, ar vištiena gerai iškepusi (įsmeikite peilį iki kaulo ir pažiūrėkite, kokios spalvos sultys teka. Jei skaidrios, mėsa iškepusi, jei rožinės - dar truputį patroškinkite). Jei reikia, papildomai pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Sudėkite vištieną į serviravimo indą ir apibarstykite petražolėmis.
5. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis ir paskrudinkite. Patiekite skrebučius kartu su vištiena. Česnako skilteles išspauskite ant skrebučio ir kibkite rankomis į patiekalą. Jis juk iš kaimo! ;)
Receptas iš tinklaraščio „Kulinarijos laboratorija“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Kulinarijos laboratorija“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai, Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų