Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt. tryniai atskirti nuo baltymų
- Rudasis cukrus 60 g
- Kefyras 375 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilės pupelių pasta 1 arbat. š.
- Citrinos 2 valg. š. nutarkuotos ekologiškos žievelės
- Chia sėklos 50 g
- Miltai 210 g geriausiai, viso grūdo speltų
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Aliejus 1 valg. š. keptuvei patepti
Kaip gaminti
1. Į dubenį sudėkite kiaušinio trynius, cukrų, druską, kefyrą, vanilę, citrinos žievelę, chia sėklas, miltus ir kepimo miltelius ir išsukite tešlą.
2. Kiaušinių baltymus išplakite iki stangrių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
3. Įkaitinkite didelę keptuvę nepridegančiu pagrindu ant vidutinės ugnies, patepkite dugną aliejumi, dėkite po kaupiną šaukštą tešlos ir kepkite iš abiejų pusių apie 3–4 minutes, arba kol blynai visiškai iškeps.
4. Patiekite su jogurtu, medumi, pabarstę granola, pagardinę keliais lašais citrinos sulčių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės