Ingredientai
- Miltai 175 g tešlai
- Sviestas 120 g 100 gr. tešlai ir 20 gr. įdarui
- Kiaušiniai 7 vnt. trynys tešlai, 4 vnt. įdarui ir 3 baltymai morengui
- Miltelinis cukrus 1 valg. š. tešlai
- Vanduo 2 st. 1 valg. š. tešlai ir 1,5 puodelio įdarui
- Cukrus 1 st. įdarui ir ¼ stiklinės morengui
- Krakmolas 2 valg. š. įdarui
- Citrinos 3 vnt. įdarui
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
1. Pirmiausia iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, apie 20 min. palaikykite šaldytuve, tada klokite į apvalią kepimo formą, dailiai užlankstykite kraštus, pagrindą subadykite šakute, kad neišsipūstų, užberkite saujelę žirnių, formą uždenkite folija ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., atvėsinkite.
2. Paruoškite įdarą: nutarkuokite citrinų žieveles ir išspauskite iš jų sultis. Krakmolą ištirpinkite vandenyje, suberkite cukrų, citrinų žieveles, sultis ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol pradės tirštėti.
3. Kiaušinio trynius atskirkite nuo baltymų, trynius įplakite į kaitinamą masę, vis pamaišydamos sudėkite sviestą ir, kai jis ištirps, nukelkite puodelį nuo ugnies. Kremo jokiu būdu neperkaitinkite, antraip tryniai sukeps.
4. Paruoštą kremą pilkite ant iškepusios tešlos.
5. Paruoškite morengų masę: iki putų išplakite baltymus, kai jie pradės standėti (nelaukite, kol masė taps labai standi), po truputį pilkite cukrų, gerai išplakite ir sukrėskite ant pyrago.
6. Pridengusios viršų folija, kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita