Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Rudasis cukrus 100 g nerafinuoto cukranendrių
- Kokosų palmių cukrus 75 g
- Citrinos sultys 280 ml 160 keksui ir 120 glajui
- Miltai 240 g šviesių speltų
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Kokosų aliejus 120 ml ištirpdyto
- Migdolų miltai 70 g
- Aguonos 50 g
- Druska 2 žiupsnelis smulkios keksui ir stambios papuošimui
- Cukraus pudra 4 valg. š. gali reikėti ir daugiau
- Migdolai 3 sauja papuošimui
- Klevų sirupas 2 valg. š. papuošimui
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Atskirai sumaišome miltus, maltus migdolus, druską bei kepimo miltelius. Į kiaušinių masę supilame kokosų aliejų, vanilę, aguonas bei citrinų sultis, išmaišome. Pilame į miltų masę.
2. Tešlą verčiame į aliejumi išteptą apvalią kepimo formą (20-22cm skersmens). Pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50 minučių.
3. Iškepusį ir atvėsusį pyragą apliejame 80 ml citrinų sulčių. Su likusiomis sultimis paruošiame glajų, įdėdami nerafinuotą rudojo/baltojo cukraus pudrą. Dedame tiek, kol glaistas tampa tirštas. Apipilame keksą ir paliekame apdžiūti.
4. Migdolus nuplauname ir pakepiname sausoje keptuvėje. Apipilame klevų sirupu, užberiame jūros druskos, maišydami pakaitiname dar porą minučių, kol sirupas sukietės. Migdolus perkeliame ant lėkštutės, leidžiame atvėsti, pyragą puošiame kol glaistas neišdžiūvęs.