Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 400 g 100 g tešlai ir 300 g sirupui
- Jogurtas 250 g graikiškas
- Saulėgrąžų aliejus 250 ml
- Citrinos 2 vnt. 1 citrinos sultys ir ½ citrinos tarkuota žievelė tešlai ir 1 citrinos sultys sirupui
- Miltai 3 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Manai 1 puodelis
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Vanduo 375 ml sirupui
Kaip gaminti
PARUOŠKITE SIRUPĄ:
- Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite vandenį ir suberkite cukrų. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs.
- Išspauskite citrinų sultis ir virkite dar kelias minutes.
- Tuomet išjunkite ugnį. Visiškai atvėsinkite.
PARUOŠKITE PYRAGĄ:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
- Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki purios masės. Sudėkite jogurtą, supilkite aliejų ir sumaišykite. Supilkite citrinos sultis, suberkite nutarkuotas žieveles ir dar kartą viską išplakite iki vientisos masės.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, manų kruopas ir vanilinį cukrų. Suberkite mišinį į kiaušinių plakinį ir lengvai išmaišykite.
- Kepimo popieriumi ištieskite ar aliejumi ištepkite 20 x 30 cm dydžio kepimo indą. Supilkite į jį paruoštą pyrago tešlą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min., kol pyrago paviršius gražiai pagels ir bus iškepęs.
- Iškepusį pyragą užpilkite anksčiau paruoštu ir visiškai atvėsintu sirupu. Pyragą laikykite šaldytuve, kol šis sugers visą sirupą. Tuomet supjaustykite gabalėliais ir tiekite. Skanaus!
Idėja: honeyandbutter.com