Ingredientai
- Sausainiai 250 g avižinių
- Sviestas 80 g minkšto
- Želatina 1 valg. š.
- Vanduo 3 valg. š. šalto
- Maskarponės sūris 250 g
- Cukrus 60 g
- Kiaušiniai 2 vnt. trynių
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotos žievelės ir 3 valg. š. - sulčių
- Citrinos ekstraktas:(keli lašai) 1 vnt.
- Grietinėlė 150 ml riebios
Kaip gaminti
- Avižinius sausainius sutrupinkite, sumaišykite su sviestu ir berkite į nedidelę tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
- Suslėkite pyragui pagrindą.
- Želatiną užpilkite vandeniu ir palaukite kol išbrinks.
- Maskarponę išplakite su tryniais, cukrumi, citrinos žievele ir jos ekstraktu.
- Ant išbrinkusios želatinos supilkite citrinos sultis ir pakaitinkite, kol viskas išsilydys iki vientisos masės (tik neleiskite užvirti), truputį palaukite, kol ištirpusios želatinos mišinys pravės ir įplakite į sūrio masę.
- Grietinėlę elektriniu plakikliu sukite, kol ims tirštėti, bet nebus visiškai standi. Šaukštu įmaišykite į maskarponės kremą.
- Viską supilkite ant sausainių pagrindo, išlyginkite paviršių ir pastatykite į šaldytuvą 4–5 valandoms.
Receptas iš: g-blogas.lt