Ingredientai
- Sviestas 150 g
- Cukrus 120 g
- Kiaušiniai 5 vnt. 4 - baltymai
- Moliūgai 400 g nesaldintos tyrės
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š.
- Miltai 600 g
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotų žievelių ir sulčių
Kaip gaminti
- Kambario temperatūroje atšildytą sviestą iki purumo išsukite su cukrumi. Į sviesto ir cukraus masę suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, įmuškite kiaušinį ir gerai išsukite.
- Palengvėle įmaišykite nesaldintą moliūgų tyrę. Miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi persijokite į paruoštą masę ir užmaišykite grietinės tirštumo tešlą.
- Šaldytuve atšaldytus kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Labai atsargiai šaukštu kabindama iš apačios į viršų įmaišykite į paruoštą tešlą.
- Tešlą sukrėskite į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
- Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
- Kepinio paviršių subadykite mediniu pagaliuku ir apšlakstykite citrinų sultimis.
- Kambario temperatūroje atvėsintą pyragą per naktį palaikykite šaldytuve.
Pagaminsite per 1,5 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita