Ingredientai
- Miltai 175 g tešlai
- Sviestas 100 g tešlai
- Miltelinis cukrus 1 valg. š. tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys tešlai ir 3 tryniai įdarui
- Vanduo 3 valg. š. tešlai
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį tešlai
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotos žievelės tešlai ir pusė stiklinės sulčių įdarui
- Sutirštintas pienas 385 g indelis saldinto įdarui
Kaip gaminti
1. Sviestą atšildykite kambario temperatūroje, įmuškite trynį, tada įmaišykite persijotus miltus ir vanilinį cukrų.
2. Paruoštą tešlą gerai išminkykite, kiek pakočiokite, klokite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo formą ir užlankstykite kraštelius taip, kad būtų patogu supilti įdarą. Dalį tešlos palikite trupiniams – susukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldymo kamerą.
3. Kad tešla neišsipūstų, pabadykite ją šakute.
4. Pyrago pagrindą kepkite iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
5. Sutirštintą pieną sumaišykite su citrinų sultimis, nutarkuotomis citrinos žievelėmis ir iki vientisos masės išplaktais kiaušinių tryniais.
6. Paruoštą masę pilkite ant atvėsusio pyrago pagrindo, užtarkuokite atšaldytos tešlos.
7. Pyragą kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min. Tada jį per naktį palaikykite šaldytuve – turi gerai sustingti.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita