Ingredientai
- Sviestas 100 g kambario temperatūros; trapiai tešlai
- Miltai 150 g 125 g trapiai tešlai ir 25 g citrininiam kremui
- Druska 1 žiupsnelis trapiai tešlai
- Cukrus 400 g 50 g trapiai tešlai, 225 g citrininiam kremui ir 100 g + 25 g itališkam morengui
- Kiaušiniai 3 vnt. citrininiam kremui
- Citrinos žievelė 1 arbat. š. citrininiam kremui
- Citrinų tyrė 120 g citrininiam kremui
- Vanduo 50 g itališkam morengui
- Kiaušinio baltymas 3 vnt. itališkam morengui
Kaip gaminti
1. Tešlai skirtus ingredientus gerai išmaišyti mentele arba maišykle iki vientisos masės ir sudėti į formą biskvitui. Išlyginti. Storis turi būti apie 6-7 mm.
2. Kepti 180°C temperatūroje apie 15 min.
3. Kremui skirtus birius ingredientus sumaišyti inde. Įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti šluotelė. Supilti citrinų tyrę, šiek tiek įtarkuoti citrinų žievelės ir dar permaišyti. Šį kremą supilti į formą ant iškepusio biskvito.
4. Vėl kepti 160°C temperatūroje apie 30 min.
5. Iš 100 g cukraus ir 50 g vandens išvirti sirupą. Jį virti iki 118-120 °C.
6. Baltymus plakti su 25 g cukraus. Plakant baltymus palei dubens kraštą silpna srovele pilti sirupą. Plakti iki labai standžių putų.
7. Išplaktą morengą naudojant konditerinį maišelį su antgaliu ant iškepusio pyrago suformuoti bokštelus. Jais reikia padengti visą paviršių. Jei turite specialų konditerinį degiklį arba ir orkaitėje, įjungus grilio funkciją, morengą galima kiek apdeginti, tik atsargiai, nesudeginkite!