Ingredientai
Kaip gaminti
1. Pirmiausia šaldymo kameroje atšaldykite plastikinį indą, kuriame plaksite šerbetą.
2. Į nedidelį puodelį supilkite vandenį ir cukrų. Sirupą užvirinkite ir dar kokias 2–3 min. pakaitinkite. Sirupą padėkite, kad atvėstų.
3. Išspauskite keturių citrinų sultis. Jas perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklų.
4. Citrinų sultis ir nutarkuotą vienos citrinos žievelę supilkite į atvėsusį sirupą.
5. Šerbeto masę pilkite į atvėsintą plastikinį indą ir valandai statykite į šaldiklį.
6. Po valandos šerbetą ištraukite ir pamaišykite šakute.
7. Šį procesą kas valandą pakartokite dar 3 kartus. Jau paruoštą šerbetą tiekite stiklinėse taurėse, papuoštą citrinos griežinėliais ir šviežiais mėtų lapeliais.
Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita