Ingredientai
- Sviestas 1 puodelis 1/2 - minkšto
- Cukrus 1 puodelis
- Miltai 2 puodelis 1 ir 1/3
- Druska 1 žiupsnelis
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Avižiniai dribsniai 1 puodelis greito paruošimo
- Kondensuotas pienas 1 vnt. saldintas - 1 skardinė
- Kiaušiniai 1 vnt. trynio
- Sultys 1 puodelis 1/3 - citrinų
- Citrinos 1 vnt. žievėlės
- Citrinos ekstraktas: 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Minkštą sviestą, cukrų, miltus, druską, kepimo miltelius ir avižinius dribsnius sudėkite į vieną dubenį ir rankomis maišykite, trinkite tarp pirštų, kol gausite daug drėgnų trupinių. Tešlą atidėkite.
- Kondensuotą pieną gerai suplakite su citrinos sultimis, tarkuota citrinos žievele, tryniu ir citrinos ekstraktu.
- Nedidelę skardelę išklokite kepimo popieriumi.
- Į vidų berkite pusę tešlos ir rankomis suspauskite pyrago pagrindą.
- Ant viršaus supilkite visą kremą ir užbarstykite likusią tešlą.
- Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite, kol viršus gražiai paruduoja. Man prireikė apie 50 minučių.
- Iškepusį pyragą palikite atvėsti, tada kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
Receptas iš: g-blogas.lt