Ingredientai
- Citrinos 1 vnt.
- Kiaušiniai 3 vnt. dideli
- Cukrus 400 g 200 - tešlai ir 200 - padažui
- Varškė 350 g liesa
- Grietinėlė 100 ml neriebios
- Miltai 1 st.
- Pudingas 20 g 0,5 pakelio vanilinio pudingo miltelių
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Uogos: (šaldytos gervuogės arba avietės - padažui) 1 st.
Kaip gaminti
1. Padažui skirtas šaldytas uogas užpilkite cukrumi ir atitirpinkite.
2. Citriną nuplaukite trinant šepetėliu. Nutarkuokite žieveles, iš minkštimo išspauskite sultis.
3. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus plakite, kol susidarys standžios putos.
4. Trynius išsukite su cukrumi, sudėkite varškę, supilkite citrinos sultis, suberkite žieveles ir išmaišykite. Po truputį supilkite grietinėlę ir gerai išsukite.
5. Suberkite miltus, pudingo ir kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišykite. Atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.
6. Masę sudėkite į riebalais pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Patiekite su uogomis ir susidariusiu jų sirupu.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė