Ingredientai
- Cukinijos 200 g burokine tarka tarkuotos, švelniai nuspaustos
- Cukrus 120 g
- Aliejus 100 ml neutralaus skonio
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis, kambario temperatūros
- Apelsinų sultys 3 valg. š. šviežiai spaustų
- Apelsinai 1 vnt. nutarkuota oranžinė žievelės dalis
- Citrinos 1 vnt. nutarkuota geltonoji žievelės dalis
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Miltai 180 g trečdalis gali būti viso grūdo
- Migdolai 100 g kapotų arba migdolų skiltelių; galima keisti tokiu pat kiekiu graikiškų riešutų
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Keksiukų formą išklokite specialiais popieriniais krepšeliais.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų bei citrinos, apelsino žieveles. Įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, apelsino sultis ir vanilės ekstraktą ir išmaišykite, kol produktų tyrė bus vientisa.
3. Į gautą masę sudėkite tarkuotas cukinijas, muskato riešutą, druską ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.
4. Galiausiai įsijokite miltus ir suberkite smulkintus riešutus. Atsargiai išmaišykite, tačiau tik tol, kol nebeliks sausų miltų – labai svarbu keksiukų tešlos nepermaišyti, antraip jie bus kieti.
5. 2/3 keksiukų formelių tūrio užpildykite tešla ir šaukite į orkaitę kepti. Kepkite 17–25 min. – kol į keksiuko centrą įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Prieš valgant leiskite kiek pravėsti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis