Ingredientai
- Citrinos 2 vnt. nutarkuotos žievelės
- Cukrus 120 g
- Miltai 140 g
- Sviestas 140 g
- Kepimo milteliai 1,5 arbat. š.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Medus 1 valg. š.
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Citrinos žievelę sumaišykite su cukrumi ir kartu su kiaušiniais išplakite iki purumo.
2. Miltus ir kepimo miltelius persijokite ir suberkite į išplaktus kiaušinius.
3. Sviestą, medų ir rudąjį cukrų ištirpinkite ir supilkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite.
4. Tešlą palikite šaldytuve nakčiai.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Madlenų formeles gausiai ištepkite sviestu ir įdėkite į šaldymo kamerą, kad sviestas sustingtų. Kai jis sukietės, formeles lengvai pabarstykite miltais, supilkite tešlą ir kepkite apie 10 minučių. Madlenų svarbu neperkepti, nes jos bus sausos.