Ingredientai
Kaip gaminti
Citrinas su visomis žievelėmis supjaustykite griežinėliais, išimkite sėklas, užpilkite 0,5 l vandens ir virkite, kol citrinos visiškai suminkštės. Paskui skystį su visais tirščiais atskieskite likusiu virintu, bet ataušintu vandeniu, sudėkite mieles ir palikite kambario temperatūroje. Pradėjusią rūgti girą perkoškite ir suberkite cukrų. Kai jis ištirps, girą supilstykite į butelius, į kiekvieną įmeskite po 3–4 razinas, užkimškite ir laikykite vėsioje vietoje (geriausia – suguldytus).
Pastaba. Panašiai galima gaminti girą ir iš kitokių vaisių ar uogų: spanguolių, šermukšnių, obuolių, apelsinų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Gėrimai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita