Ingredientai
- Sviestas 175 g kambario temperatūros
- Medus 215 g skysto
- Citrinos 3 vnt. visų nutarkuota žievelė ir vienos išspaustos sultys
- Miltai 100 g viso grūdo speltų
- Migdolų miltai 75 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Kepimo milteliai 3 arbat. š.
- Migdolai 15 g riekelių
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą su 165 g medaus ir dviem trečdaliais citrinos žievelėmis. Šių ingredientų maišymui geriau naudoti elektrinį plaktuvą, mat išplakti reikės iki šviesios bei purios masės.
2. Suberkite maltus migdolus, įmuškite vieną kiaušinį ir išmaišykite – šį procesą kartokite, kol sunaudosite visus 3 kiaušinius.
3. Miltus ir kepimo miltelius persijokite ir suberkite į masę.
4. Supilkite gautą mišinį į sviestu išteptą skardą, apibarstykite migdolų riekelėmis ir kepkite apie 40-45 minutes iki 160°C įkaitintoje orkaitėje.
5. Kol pyragas kepa, paruoškite sirupą. Keptuvėje ar nedideliame puode iki skystos masės pašildykite medų ir sumaišykite jį su likusiomis citrinos drožlėmis, įpilkite citrinos sulčių.