Ingredientai
- Sviestas 230 g pagrindui
- Miltai 315 g 280 g pagrindui ir 35 g citrinų sluoksniui
- Cukrus 300 g 50 g pagrindui ir 250 g citrinų sluoksniui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagrindui
- Druska 1 žiupsnelis 1/2 arbat. š. - pagrindui
- Kepimo milteliai 1 žiupsnelis 1/2 arbat. š. - citrinų sluoksniui
- Kiaušiniai 4 vnt. citrinų sluoksniui
- Citrinos 1 vnt. 2 arbat. š. tarkuotos žievelės ir 125 ml šviežiai spaustų sulčių - citrinų sluoksniui
- Miltelinis cukrus 2 valg. š. apibarstymui
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 30x20 cm dydžio kepimo indą.
- Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Išminkykite minkštą tešlą. Paruošta tešla išklokite kepimo popieriumi iškloto kepimo indo dugną.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 minučių, kol kraštai pradės švelniai ruduoti.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Įmuškite kiaušinius, suberkite tarkuotas citrinos žieveles ir supilkite citrinos sultis. Išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Paruoštą masę supilkite ant apkepto pyrago pagrindo.
- Kepkite dar 20 - 25 minutes, kol pyrago paviršius sutvirtės, o kraštai taps gražiai auksinės spalvos. Nebijokite, kad kepinio paviršius yra labai minkštas – vėsdamas jis sutvirtės.
- Visiškai atvėsinkite kepinį. Tuomet milteliniu cukrumi apibarstykite jo paviršių. Aštriu peiliu supjaustykite kvadratėliais ir patiekite.
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite apie 20 citrinų kvadratėlių.
Plačiau skaitykite: „Savaitgaliui – kvapnūs citrininiai desertai“