Ingredientai
- Miltai 300 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 250 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Pienas 1 st.
- Citrinos 1 vnt. pusė st. sulčių bei žievelės
- Miltelinis cukrus 100 g
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pusė
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską sumaišykite.
2. Sviestą išsukite, suberkite cukrų, po vieną muškite kiaušinius ir palengva maišykite. Maišykite, kol masė taps tiršta ir jos bus dvigubai daugiau.
3. Pamažu berkite paruoštus miltus, lėtai pilkite pieną. Įmaišykite tris šaukštus citrinos sulčių ir citrinos žievelės.
4. Apvalią kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltų ir atsargiai supilkite tešlą. Įkaitinkite orkaitę iki 180º C ir 45–55 min. kepkite.
5. Į dubenėlį supilkite likusias citrinos sultis, miltelinį ir vanilinį cukrų. Viską sumaišykite. Išimkite pyragą iš orkaitės.
6. Kol pyragas dar šiltas, šepetėliu aptepkite pyragą pasiruošta mase. Valandą palaikykite, kad atvėstų. Tiekdama į stalą, pyragą galite papuošti šviežiomis uogomis.