Ingredientai
- Varškė 500 g 9 proc. riebumo
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cukrus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Miltai 8 valg. š.
- Aliejus 6 valg. š. kepimui
- Citrinos žievelė 0,5 vnt. geltonoji dalis
Kaip gaminti
1. Varškę mediniu šaukštu pertrinkite per smulkų sietelį, kad varškėčiai būtų puresni. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir viską gerai išmaišykite.
2. Sudėkite miltus, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę. Dar kartą viską gerai permaišykite. Tešla bus limpanti prie rankų, bet kuo mažiau miltų, tuo varškėčiai minkštesni! Tad geriau sudrėkinkite rankas vandeniu ar aliejumi.
3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus po 3–4 min. iš abiejų pusių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei