Ingredientai
- Citrinos 6 vnt. 3 geltonos ir 3 žaliosios
- Apelsinai 3 vnt.
- Vanduo 1 l negazuotas ir 1 l gazuotas mineralinis
- Cukrus 1 st. 1-1,5
- Ledas: 1 sauja
Kaip gaminti
1. Iš 2 geltonųjų, 2 žaliųjų citrinų ir 2 apelsinų išspauskite sultis. Likusius vaisius supjaustykite skiltelėmis.
2. Į ąsotį suberkite cukrų, supilkite vandenį, sultis ir gerai išmaišykite – cukrus turi ištirpti. Supilkite gazuotą mineralinį vandenį, pridėkite ledukų. Sumeskite vaisių skilteles, permaišykite.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė