Ingredientai
- Makaronai kriauklės 32 vnt. „conchiglioni“ (gigantiškos kriauklės) formato
- Voveraitės 40 vnt.
- Gorgonzolos sūris 80 g
- Pienas 1 st.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Krapai 1 sauja
- Druska 1 žiupsnelis stambios kokybiškos
Kaip gaminti
„Finferli“ – voveraitės – jiems yra prabanga. Todėl jie negali sau leisti šių grybų suvirti ir paskui paslėpti po grietinės sluoksniu. Voveraitės garinamos keptuvėje be jokių riebalų tol, kol paleidžia savo vandenį, tik tada šiek tiek „pašokdinamos“ alyvuogių aliejuje ir derinamos su kokiu nors padažu.
Šiuo atveju – aromatingo pelėsinio sūrio „gorgonzola“ kremu. Jo yra Lietuvos parduotuvėse, o jeigu nerandate – tiks ir Vilkyškių „Memel Blue“. Bandykite derinti su tvirtesnio stoto baltuoju „Chardonnay“ vynu, kuris tvarkingai nuplaus sūrio riebalų perteklių.
1. Nuplaukite voveraites, nusausinkite ir pakaitinkite keptuvėje be jokių riebalų.
2. Nugarinkite vandenį nupildami į kiaurasamtį, kol voveraitės apsausės.
3. Įpilkite į keptuvę tyro alyvuogių aliejaus, lengvai pakepinkite voveraites, pasūdykite.
4. Dideliame puode išvirkite pastą „al dente“ (it. danties kietumo).
5. Kitoje keptuvėje ant mažos ugnies išlydykite pelėsinį sūrį atskiesdami pienu, kol gausite kremo konsistencijos padažą.
6. Išvirtą pastą suberkite į keptuvę su voveraitėmis ir sumaišykite.
7. Patiekdami lėkštėje apšlakstykite pelėsinio sūrio gorgonzola kreminiu padažu, pabarstykite krapais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų