Ingredientai
- Prancūziškas ragelis 2 vnt. (vakar dienos)
- Špinatai 50 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kumpis 6 riekės (plonai pjaustyto arba dešros)
- Sviestas 2 valg. š. (kepimui)
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Nuplaukite ir nusausinkite špinatus. Į keptuvę įdėkite šaukštelį sviesto, jam išsilydžius sudėkite špinatus, įberkite druskos ir pipirų. Pakepinkite porą minučių, kol špinatai sukris ir suminkštės. Atidėkite juos į šalį.
- Kiaušinius sudėkite į dubenėlį, šiek tiek išplakite su žiupsneliu druskos ir pipirų.
- Įkaitinkite sausą keptuvę. Perpjaukite išilgai prancūziškus ragelius ir šiek tiek apskrudinkite/pašildykite.
- Į įkaitintą keptuvę įdėkite šaukštelį sviesto, jam išsilydžius, supilkite kiaušinio plakinį ir iš lėto mentele stumdykite/maišykite kiaušinį, kol jis iškeps ir sušoks į atskirus gabalėlius.
- Ant skrudinto ragelio dėkite pasirinktą mėsą, kepintus špinatus ir keptą kiaušinį. Ant viršaus uždėkite kitą ragelio pusę.
Fantazija, ką įdėti į vidų – gali būti begalinė. Ypač jei turite įvairiausių priedų ar savaitės likučių šaldytuve.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Skanios dienos“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų