Ingredientai
- Batonas 1 vnt. 8-10 prancūziško batono riekelių
- Aliejus 2 valg. š. tyras - batonui ir artišokų užtepui
- Artišokai: aliejuje konservuotų artišokų gabalėliai - artišokų užtepui 8 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės artišokų užtepui
- Alyvuogės 8 vnt. žaliosios - artišokų užtepui
- Kaparėliai 1 arbat. š. artišokų užtepui
- Džiovinti pomidorai 2 vnt. saulėje džiovintų, aliejuje konservuotų, pomidorų puselės - artišokų užtepui
- Petražolės 2 vnt. kelios šviežios petražolių šakelės -artišokų užtepui
- Sultys 1 arbat. š. citrinų - artišokų užtepui
- Druska 1 žiupsnelis artišokų užtepui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis artišokų užtepui
Kaip gaminti
- Užtepui skirtas sudedamąsias dalis, išskyrus citrinų sultis, druską ir pipirus sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki košelės. Galite palikti šiek tiek stambesnių gabalėlių – taip skaniau.
- Paskaninkite citrinų sultimis ir prieskoniais. Atkreipkite dėmesį: konservuojant artišokus dažnai naudojamas actas, tad prieš tai jų paragaukite, kad užtepas nebūtų per rūgštus.
- Prancūziško batono riekeles paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5-8 minutes ir lengvai pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
- Užtepą paskirstykite ant skrudintų duonos riekelių, uždėkite po artišoko puselę ir patiekite, kol dar šiltos.
Receptas iš tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Duonos ir žaidimų“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų