Ingredientai
- Cukinijos 1 kg
- Vynas 250 ml balto, sauso
- Actas 200 ml 9 proc.
- Vanduo 200 ml
- Cukrus 300 g
- Druska 1 žiupsnelis rūpios
- Imbieras 1 vnt. 2 cm nuluptos šaknies
- Gvazdikėliai 6 vnt.
- Juodieji pipirai 10 vnt. žirnelių
Kaip gaminti
- Cukinijas nuplaukite, nulupkite, pašalinkite minkštimą ir susmulkinkite 2 x 2 cm dydžio gabaliukais.
- Plonomis riekelėmis supjaustykite imbierą.
- Iš likusių produktų dideliame puode paruoškite marinatą ir pamaišydami virkite apie penkias minutes.
- Sudėkite cukinijų gabaliukus ir vėl užvirinkite. Iš karto supilkite į indelius, tik žiūrėkite, kad visi cukinijų gabaliukai būtų apsemti marinatu. Indelius sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita