Ingredientai
- Cukinijos 500 g
- Druska 1 arbat. š.
- Svogūnai 1 vnt. nedidelio
- Česnakai 2 skiltelės
- Sviestas 0,5 valg. š. lydyto; kepimui
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Kokosų miltai 1 valg. š.
- Tapijokos miltai 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Cukinijas sutarkuokite burokine tarka, sumaišykite su druska, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad cukinija išleistų savo sultis. Po pusvalandžio cukinijų masę nuvarvinkite, gerai nuspauskite.
2. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite su lydytu sviestu. Baigiant kepti, sudėkite smulkintas česnako skilteles ir maišydami kepkite dar kelias minutes.
3. Cukinijų masę sumaišykite su kepintais svogūnais ir likusiais ingredientais.
4. Blynelius kepkite keptuvėje su lydytu sviestu. Kad iškepę blyneliai būtų gražiai apvalūs, tešlą į keptuvę galite sudėti naudodami konditerinį žiedą.
5. Patiekite blynelius su ikrais arba lašiša.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Pusryčiams, Vakarienei