Ingredientai
- Cukinijos 400 g šviežių, jaunų
- Žirniai 1 st. sauja šviežių, gliaudytų
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pasukos 5 valg. š. raugintų
- Miltai 8 valg. š. 8 - 12
- Parmezano sūris 100 g tarkuoto
- Svogūnai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - pagal skonį
Kaip gaminti
- Žirnelius apvirkite nedideliame vandens kiekyje. Išgriebusi kiaurasamčiu, palikite nuvarvėti.
- Nuplautas, nusausintas cukinijas nulupkite, stambiai sutarkuokite, palikite 15 minučių.
- Išsiskyrusį skystį nusunkite. Į dubenį su tarkuotomis daržovėmis suberkite žirnelius, smulkintus svogūnus, išmaišykite. Po vieną įmuškite kiaušinius.
- Supilkite pasukas, suberkite sūrį, gerai išmaišykite. Po šaukštą berkite miltus, kol išsuksite gan tirštą masę. Pagal skonį pagardinkite maltais pipirais, pasūdykite.
- Stiklinę kepimo skardą apšlakstykite aliejumi. Šaukštu iš masės išliekite apvalius blynelius.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Apšlakstykite pasūdytu natūraliu jogurtu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita