Ingredientai
- Cukinijos 1 kg
- Kiaušiniai 4 vnt. nedidelių
- Miltai 1 st.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Morkos 5 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Majonezas 2 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Krapai 1 žiupsnelis
- Petražolės 1 sauja
Kaip gaminti
- Pertepimui morkas nuvalykite, sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais.
- Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite morkas su svogūnais, paskaninkite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite kol morkos suminkštės.
- Nukelkite nuo ugnies, sudėkite supjaustytus krapus, petražoles ir palikite atvesti.
- Kepkite blynus. Cukinijas nulupkite ir sutarkuokite stambią trintuve.
- Nuspauskite skystį.
- Įmuškite kiaušinius, pagal skonį dėkite druskos, pipirų, sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
- Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų maždaug grietinės konsistencijos.
- Keptuvę įkaitinkite, sutepkite su aliejumi ir šaukštu formuokite blynus.
- Kepkite iš abiejų pusių.
- Į majonezą išspauskite česnako pagal skonį, išmaišykite.
- Imkite blyną, lengvai sutepkite su majonezu, dėkite morkų įdaro ir uždengkite kitu blynu.
- Toliau viską kartojame, kol pasibaigs blynai.
- Viršų sutepkite majonezu ir papuoškite.
- Jei norite valgyti kaip karštą patiekalą, viršų apibarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite į orkaitę maždaug 10–15 min.
- Jei tai bus šaltas užkandis, dėkite į šaldytuvą ir palikite kad pertepimas įsigertų.
Receptą atsiutė Helena J.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita