Ingredientai
- Cukinijos 2 vnt. nedidelės
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Džiūvėsiai 4 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Pievagrybiai 400 g
- Pomidorai 8 vnt. vyšniniai
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Sviestas 2 valg. š.
- Grietinė 5 valg. š.
Kaip gaminti
1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite ir nupjaukite galiukus. Išplakite kiaušinį. Cukinijas supjaustykite 1–1,5 centimetro storio griežinėliais, apvoliokite kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Griežinėlius apšlakstykite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių.
2. Grybus nuvalykite, supjaustykite plonais griežinėliais, suberkite į keptuvę su ištirpintu sviestu ir ant vidutinės ugnies nuolat maišydami kepkite 5 minutes. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, įdėkite grietinės, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 minučių.
3. Pomidorus nuplaukite ir nuolat maišydami apkepkite gerai įkaitintame aliejuje.
4. Į didelę lėkštę išdėliokite cukinijų griežinėlius. Ant kiekvieno griežinėlio uždėkite kalnelį troškintų grybų ir užklokite kitu cukinijos griežinėliu. Ant viršaus uždėkite vyšninį pomidorą.
5. Prie cukinijų bokštelių labai tinka biri grikių košė, virti ilgagrūdžiai ryžiai arba virtos bulvės.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita