Ingredientai
- Cukinijos 4 vnt. nedidelės jaunos
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Pomidorai 2 vnt.
- Paukštiena 200 g maltos
- Rikotos sūris 3 valg. š.
- Sūris 50 g tarkuoto parmezano
- Raudonėliai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį; maltų
Kaip gaminti
1. Cukinijas išilgai supjaustykite plonomis juostomis. Apibarstykite druska ir 10 minučių palikite, kad pastovėtų. Nupilkite susidariusį skystį, daržovių juosteles nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Karštuose riebaluos pakepinkite smulkintą svogūną. Sudėkite mėsą, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, išspauskite česnako skiltelę, išmaišykite ir kepkite apie 8 minutes.
3. Sudėkite smulkintus pomidorus, rikotą, suberkite parmezaną (porą šaukštų palikite), raudonėlius, išmaišykite ir dar kelias minutes masę pakepkite.
4. Kiek pravėsusio įdaro užtepkite ant kiekvienos cukinijų juostelės, susukite jas į ritinėlius ir susmeikite vandenyje išmirkytais konditeriniais smeigtukais. Išdėliokite karščiui atspariame nepridegančiame kepimo inde, viršų apibarstykite likusiu parmezanu ir 7–10 minučių pašaukite į karštą orkaitę.
5. Tiekite su skrudinta balta duona.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita