Ingredientai
- Cukinijos 2 vnt. vidutinio dydžio – apie 1,5 kg paruoštų
- Špinatai 115 g
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Morkos 2 vnt. vidutinio dydžio
- Krapai 1 sauja ryšelis šviežių
- Miltai 105 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Parmezano sūris 200 g arba kitas kietasis tarkuotas fermentinis sūris ir 40 g – viršui
- Kiaušiniai 5 vnt. dideli
- Pienas 80 ml
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai malti
- Paprikos 1 arbat. š. rūkytos
- Muskatas 5 g maltas
- Sviestas 1 valg. š. ir 2 valg. š. – viršui
- Duona 65 g trupiniai – viršui
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Sviestu ar aliejumi ištepkite apvalų 27 cm skersmens kepimo indą.
- Cukinijas nuplaukite ir nuskuskite. Išimkite sėklas ir sutarkuokite. Svogūną sukapokite nedideliais gabalėliais. Špinatų lapelius susmulkinkite. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Krapus smulkiai sukapokite.
- Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto. Suberkite svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Suberkite tarkuotas morkas ir smulkintus špinatų lapelius. Kepinkite, kol špinatai suminkštės.
Astos Černės nuotr. / Gaminant cukinijų „gratin“ - Iš tarkuotų cukinijų nuspauskite kiek tik įmanoma daugiau skysčio – jos turi likti kiek įmanoma sausesnės. Tuomet sumaišykite cukinijas su kitomis daržovėmis ir prieskoniais. Taip pat į dubenį suberkite tarkuotą sūrį, miltus ir kepimo miltelius. Gerai viską sumaišykite.
- Kitame dubenyje suplakite kiaušinius su pienu ir prieskoniais. Supilkite į dubenį su daržovėmis ir išmaišykite.
- Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Apibarstykite tarkuotu sūriu, sumaišytu su džiūvėsėliais. Viršų apšlakstykite tirpintu sviestu.
Astos Černės nuotr. / Gaminant cukinijų „gratin“ - Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol paviršius taps gražios aukso spalvos, o vidus sutvirtės. Patiekite į stalą su visu kepimo indu dar karštą. Skanaus!
Plačiau skaitykite: Pasaulio skoniai: prancūziškas cukinijų „gratin“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų