Ingredientai
- Cukinijos 2 vnt. nedidelės (apie 300-400g) sutarkuotos stambia tarka
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Bananai 1 vnt. labai sunokęs
- Chia sėklos 1 valg. š.
- Sėlenos 2 valg. š. avižų
- Miltai 4 valg. š. viso grūdo speltų
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Rudasis cukrus 2 arbat. š. arba pagal skonį
- Aliejus 5 valg. š. kepimui
Kaip gaminti
Kaip ir su daugeliu tokio tipo kepinių – produktų kiekiai orientaciniai. Jei tešlą užmaišysite tirštesnę, iškepę blynai bus kietesni. Jei minkštesnę, dėsite mažiau miltų, – blyneliai bus gležnesni, minkštesni, gal kiek sunkiau apverčiami keptuvėje kepant.
1. Sutarkuotas cukinijas pabarstykite druska ir palikite kelioms minutėms, kad jos išleistų kuo daugiau skysčio. Tą skystį gerai nuspauskite, kad liktų kuo sausesni cukinijų tarkiai.
2. Dubenyje suplakite kiaušinius, sudėkite supjaustytą bananą ir šakute jį sutrinkite. Suberkite chia sėklas, avižų sėlenas, įberkite žiupsnelį druskos ir apie 1-2 šaukštelius rudojo cukraus (arba mažiau, nes saldumo bus nuo banano), miltus ir cukinijų tarkius ir išsukite tešlą.
3. Kepkite blynelius aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su jogurtu, uogomis arba uogiene.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams
- Rengiu šventę: Užgavėnės