Ingredientai
- Cukinijos 2 vnt.
- Porai 1 vnt.
- Obuoliai 2 vnt. rūgštūs
- Apelsinai 1 vnt. pusės apelsinų sultys
- Citrinos 1 vnt. sultys ir marinatui 1 valg. š. sulčių
- Bazilikai 2 arbat. š. lapeliai
- Česnakai 3 skiltelės marinatui
- Aliejus 4 valg. š. marinatui
- Rozmarinai 1 arbat. š. marinatui džiovintų
- Medus 1 valg. š. marinatui
- Aitrioji paprika 1 vnt. marinatui pusė ankšties
- Cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. ir marinatui pagal skonį
Kaip gaminti
1. Cukinijas labai plonai supjaustykite šiaudeliais.
2. Paruoškite marinatą: aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite. Česnakus nulupkite, sukapokite ir sumaišykite su citrinų sultimis, aliejumi ir išlydytu medumi. Marinatą pasūdykite, pagardinkite rozmarinais.
3. Cukinijų juosteles užpilkite marinatu ir per naktį palikite šaldytuve.
4. Porą nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais ir truputį pamaigykite rankomis, kad išsiskirtų sulčių.
5. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, išskobusi sėklalizdžius, supjaustykite šiaudeliais, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir suberkite į indą su porais.
6. Galiausiai sudėkite gerai nuvarvintas marinuotas cukinijas, suberkite druską, cukrų, apšlakstykite citrinos ir apelsino sultimis, suberkite rankomis (jie nepajuos) plėšytus bazilikų lapelius ir gerai išmaišykite.
7. Valgykite su baltos duonos skrebučiais.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita