Ingredientai
- Cukinijos 1 vnt. žalia, vidutinio dydžio
- Žirniai 3 st. 3 saujos šviežių, gliaudytų
- Paprikos 1 vnt. 0,5 žaliosios, saldžiosios
- Vanduo 1500 ml
- Sultinys 2 valg. š. 2 kubeliai ekologiško
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Raudonėliai 1 žiupsnelis pagal skonį šviežių
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Druska 1 žiupsnelis
- Grietinėlė 1 st. nesaldintos kokosų
- Alyvuogių aliejus 100 ml
Kaip gaminti
- Nuplautą cukiniją perpjaukite išilgai pusiau, išgremžkite sėklas, nulupkite odelę, minkštimą supjaustykite kubeliais.
- Žirnelius nuplaukite, nusausinkite, papriką supjaustykite juostelėmis. Puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus.
- Suberkite smulkintus svogūnus, česnakus, maišydama kepinkite kelias minutes. Suberkite žirnelius, smulkintas paprikas, maišydama kepinkite 3–4 minutes. Sudėkite cukinijų kubelius, supilkite vandenį, išmaišykite
- . Kai užvirs, ugnį sumažinkite. Sumeskite smulkintus sultinio kubelius. Virkite, kol cukinijos suminkštės (likus 5 minutėms iki virimo pabaigos, pagal skonį įberkite smulkintų raudonėlių, maltų juodųjų pipirų).
- Nukėlę nuo ugnies, sutrinkite elektriniu plakikliu. Balinkite kokosų grietinėle.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita