Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt. nedideli
- Cukinijos 1 vnt. vidutinio dydžio
- Varškė 200 g
- Sviestas 100 g
- Miltai 200 g kukurūzų
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti pagal skonį
Kaip gaminti
1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite ir sutarkuokite. Sudėkite į sietelį, pakabinkite jį virš puodo ir palikite, kad daržovės nuvarvėtų.
2. Prikaistuvyje ant silpnos ugnies išlydykite smulkintą sviestą, palikite atvėsti. Varškę mediniu šaukštu gerai išsukite su kiaušiniais. Sudėkite tarkuotas cukinijas, išmaišykite.
3. Supilkite lydytą atvėsusį sviestą, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, dar sykį viską gerai sumaišykite.
4. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais, po šaukštą įmaišykite į varškės, cukinijų ir kiaušinių masę.
5. Sukrėskite į riebalais išteptas keksiukų formeles (pripildykite maždaug 1/3 indelių), išrikiuokite jas ant orkaitėje įtaisytų grotelių. Kepkite 190 C karščio orkaitėje apie pusvalandį.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita