Ingredientai
- Cukinijos 1 vnt. didelė arba 2 mažos
- Faršas 400 g veršienos
- Pievagrybiai 6 vnt. 6 - 8
- Sūris 3 valg. š. tarkuotas fermentinis
- Svogūnai 1 vnt.
- Pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Cukinijas supjaustykite plonomis juostelėmis (labai tinka bulvių skustukas). Cukinijų juosteles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepkite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 7 minutes, kol gražiai parus.
2. Veršieną apkepkite keptuvėje su smulkiai pjaustytu svogūnu, pabarstykite pipirais, druska. Baigdami kepti sudėkite smulkiai pjaustytus pievagrybius, žalumynus ir dar kelias minutes pakepę nukelkite nuo ugnies. Į karštą faršą suberkite tarkuotą fermentinį sūrį ir gerai išmaišykite.
3. Sudėkite kryžmai po tris cukinijų juosteles, per vidurį uždėkite faršo ir po vieną juostelę užlenkite, kad išeitų maišelis. Tiekite iš karto arba galite pakaitinti kelias minutes orkaitėje, kad geriau sušiltų.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita