Ingredientai
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Riešutų sviestas 40 g anakardžių
- Vanduo 50 ml
- Citrinos sultys 0,5 valg. š. žaliosios
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Daržovių skustuku arba mandolina supjaustykite cukiniją ilgomis plačiomis juostomis, panašiomis įfetučinius.
2. Virtuviniame kombaine sumaišykite anakardžių sviestą, vandenį, žaliosios citrinos sultis ir prieskonius – turėtumėte gauti jogurto konsistencijos padažą. Jei jis per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens.
3. Sumaišykite padažą su cukinijų juostelėmis ir leiskite kiek „pailsėti“ šaldytuve.
4. Prieš tiekdami vėl gerai išmaišykite, apibarstykite mėgstamomis sėklomis ar riešutais.
Jei norite kiek įdomesnio, pikantiškesnio padažo, įdėkite ¼ arbat. šaukšt. pomidorų pastos ir įberkite žiupsnį rūkytos paprikos miltelių. Vasarą norisi šviežių žalumynų? Įmaišykite ¼ arbat. šaukšt. pesto padažo arba iki tyrės susmulkintų petražolių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams