Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 6 valg. š.
- Špinatai 2 sauja
- Česnakai 2 skiltelės
- Kaparėliai 3 valg. š.
- Kanapių sėklos 3 valg. š.
- Citrinos žievelė 2 arbat. š.
- Citrinos sultys 2 arbat. š.
- Cukinijos 1 kg
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Pomidorai 350 g
- Bazilikai 1 sauja
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šaukštą aliejaus ir apie 30 sekundžių kepinkite česnaką. Tuomet keptuvės turinį sudėkite į maisto smulkintuvą, įpilkite 3 valgomuosius šaukštus aliejaus, sudėkite špinatus, bazilikus, kaparėlius bei kanapių sėklas, supilkite citrinų sultis, suberkite tarkuotą citrinos žievelę, paskaninkite druska ir pipirais ir viską sumalkite.
2. Cukinijas specialiu skustuku ar peiliu supjaustykite plonais šiaudeliais.
3. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus, suberkite cukinijas, įberkite druskos ir kepkite apie minutę. Tada viską perdėkite į indą ir pagardinkite prieš tai paruoštu padažu.
4. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus, sudėkite pomidorus, paskaninkite druska ir pipirais bei kepkite apie 7 minutes. Kad pomidorai nesudegtų kepant įpilkite pora šaukštų vandens. Galiausiai pomidorus sudėkite ant cukinijų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai