Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. po 2 šaukštus maltinukams ir padažui
- Česnakai 4 skiltelės po 2 skilteles sutrintas ar susmulkintas skilteles maltinukams ir padažui
- Cukinijos 1 vnt. vidutinio dydžio, sutarkuota; maltinukams
- Bazilikai 1 sauja šviežių, smulkiai sukapotų; maltinukams
- Raudonėliai 2 valg. š. šviežių, smulkiai kapotų arba perpus mažiau džiovintų; maltinukams
- Džiūvėsiai 1 st. maltų; maltinukams
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis, paplaktas; maltinukams
- Kietasis sūris 0,3 st. smulkiai tarkuoto; maltinukams
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį; maltinukams ir padažui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. arba pagal skonį; maltinukams ir padažui
- Aitriosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis arba saldžiosios paprikos miltelių; padažui
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis, supjaustytas kubeliais; padažui
- Pomidorai 5 vnt. gerai sunokę, supjaustyti stambesniais gabalėliais; padažui
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. padažui
- Pomidorų pasta 2 valg. š. padažui
Kaip gaminti
Šįkart bus proga naikinti ne tik cukinijas, bet ir skaniuosius šviežius pomidorus! Jei žiemą mėgausimės konservuotomis gėrybėmis, tai vasarą neverta praleisti progos pomidorų padažą gaminti patiems.
Žinoma, skubantiems visada yra alternatyva – kokia nors kokybiška passata, pirkta parduotuvėje. Tačiau jei tik turite papildomas 15 minučių (tikrai užtruksite ne ilgiau), griebkite puodą ir pirmyn pjaustyti svogūnų, česnakų ir pomidorų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams