„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.4 5 / 24
Jau įvertinote šį receptą

Cukinijų maltinukai pomidorų padaže

Cukinijų maltinukai pomidorų padaže
Cukinijų maltinukai pomidorų padaže / Nidos Degutienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šiuose gražiuose „maltinukuose“ nėra nė kruopelės mėsos! Užtai sunaudosite jiems dailiai užaugusią sodo gražuolę – vidutinio dydžio cukiniją! Tik keletas papildomų ingredientų – prieskoninių žolelių, kiaušinio, džiūvėsių ir tarkuoto kietojo sūrio – ir vegetariška vakarienė paruošta. Ir vos su keliais lašais aliejaus, tad bonusas – ji bus dar ir labai lengva.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus 4 valg. š. po 2 šaukštus maltinukams ir padažui
  • Česnakai 4 skiltelės po 2 skilteles sutrintas ar susmulkintas skilteles maltinukams ir padažui
  • Cukinijos 1 vnt. vidutinio dydžio, sutarkuota; maltinukams
  • Bazilikai 1 sauja šviežių, smulkiai sukapotų; maltinukams
  • Raudonėliai 2 valg. š. šviežių, smulkiai kapotų arba perpus mažiau džiovintų; maltinukams
  • Džiūvėsiai 1 st. maltų; maltinukams
  • Kiaušiniai 1 vnt. didelis, paplaktas; maltinukams
  • Kietasis sūris 0,3 st. smulkiai tarkuoto; maltinukams
  • Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį; maltinukams ir padažui
  • Juodieji pipirai 1 arbat. š. arba pagal skonį; maltinukams ir padažui
  • Aitriosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis arba saldžiosios paprikos miltelių; padažui
  • Svogūnai 1 vnt. nedidelis, supjaustytas kubeliais; padažui
  • Pomidorai 5 vnt. gerai sunokę, supjaustyti stambesniais gabalėliais; padažui
  • Rudasis cukrus 1 arbat. š. padažui
  • Pomidorų pasta 2 valg. š. padažui

Kaip gaminti

Šįkart bus proga naikinti ne tik cukinijas, bet ir skaniuosius šviežius pomidorus! Jei žiemą mėgausimės konservuotomis gėrybėmis, tai vasarą neverta praleisti progos pomidorų padažą gaminti patiems.

Žinoma, skubantiems visada yra alternatyva – kokia nors kokybiška passata, pirkta parduotuvėje. Tačiau jei tik turite papildomas 15 minučių (tikrai užtruksite ne ilgiau), griebkite puodą ir pirmyn pjaustyti svogūnų, česnakų ir pomidorų.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.