Ingredientai
- Cukinijos 3 vnt.
- Paprikos 2 vnt. saldžioji raudona ir geltona
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Sūris 200 g kietas brandintas, pvz. parmezano arba pekorino
- Fetos sūris 100 g
- Kiaušiniai 8 vnt.
- Bazilikai 1 valg. š. lapeliai
- Kaparėliai 30 g
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai malti
Kaip gaminti
1. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.
2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis.
3. Svogūną nulupkite, pakepinkite svieste.
4. Kai jis dailiai pagels, sumeskite daržoves ir dar šiek tiek pakepinkite, kol jos suminkštės. Žiūrėkite, kad neištižtų!
5. Atvėsintas daržoves sukrėskite į dubenį, suberkite visus sūrius, kaparėlius, masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.
6. Kiaušinius labai gerai išplakite iki vientisos masės, plakinį sumaišykite su daržovėmis.
7. Omletą iš abiejų pusių gerai iškepkite karštuose riebaluose. Tiekite supjaustytą gabalėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita