Ingredientai
- Cukinijos 4 vnt. nedidelės
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 250 g vienas didelis lakštas
- Sviestas 2 valg. š.
- Krapai 2 valg. š.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Rikotos sūris 250 g arba varškės kremo
- Grietinėlė 125 ml neriebios
- Sūris 125 g tarkuoto parmezano
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis tarkuoto
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska, palikite pastovėti 20 min., nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Išpjaukite apskritą tešlos lakštą, išklokite skardą, subadykite šakute, kraštų nenupjaukite. Pastatykite šaltai.
3. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite cukinijų griežinėlius, kepkite maždaug 5 min., pabarstykite kapotais krapais ir palikite atvėsti.
4. Dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite rikotos sūrį, grietinėlę ir tarkuotą parmezano sūrį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatu.
5. Atsargiai įmaišykite cukinijų griežinėlius, dalį jų atidėkite pyragui papuošti.
6. Sukrėskite masę ant tešlos, tolygiai paskirstykite, ant viršaus išdėliokite likusius cukinijų griežinėlius, pabarstykite tarkuotu sūriu, užlenkite į vidų tešlos kraštus.
7. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje maždaug 1 valandą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita