Ingredientai
- Cukinijos 1 vnt. nemaža
- Miltai 2 st.
- Kiaušiniai 5 vnt. trynių
- Svogūnai 4 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis
- Sviestas 50 g
- Kumpis 200 g karštai rūkyto
- Džiovinti pomidorai 4 vnt. keli saulėje džiovinti aliejuje
- Petražolės 2 valg. š. kapotų
- Krapai 2 valg. š. kapotų
- Grietinėlė 200 ml indelis riebios
Kaip gaminti
- Cukiniją nulupkite, perpjaukite per pusę, iškrapštykite sėklas ir sutarkuokite stambia trintuve.
- Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Į trynius įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir išplakite iki vientisumo.
- Atskirai iki standumo išplakite baltymus.
- Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite keptuvėje svieste. Atvėsinkite ir įmaišykite į cukinijų masę.
- Supilkite kiaušinių plakinį, suberkite smulkintą kumpį ir saulėje džiovintus pomidorus.
- Pasūdykite, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, paprikos, žalumynų ir gerai išsukite – turite gauti bulvių plokštainio tirštumo tešlą.
- Atsargiai įmaišykite kiaušinių baltymus. Tešlą krėskite į karščiui atsparią kepimo formą, viršų aptepkite grietine ir pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
- Kepkite 45–50 min. Tiekite gerai atvėsintą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita