Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Rudasis cukrus 90 g
- Grikių miltai 150 g
- Cukinijos 1 vnt. vidutinio dydžio (300 g), sutarkuota stambia tarka
- Migdolų miltai 120 g
- Varškė 250 g arba rikotos
- Chia sėklos 2 valg. š.
- Aliejus 0,25 st. vynuogių kauliukų arba kitokio bekvapio
- Vanilės ekstraktas 1 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Pistacijos 45 g pasmulkintų
- Medus 90 g
Kaip gaminti
Cukinijų netarkuokite labai iš anksto, kad jos nespėtų pavandenyti. Pyrago sudėtyje yra varškės ir, jei norite, kad pjaustant pyragą matytųsi varškės gabalėliai, nesistenkite išsukti masės iki vientisumo, o atvirkščiai, palikite varškę nepilnai sutrintą.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160C.
2. Kiaušinius su cukrumi plakite elektriniu plaktuvu apie 8 minutes, kol masė taps labai puri.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotas cukinijas (iš viso turėtų gautis apie 1 ir 2/3 stiklinės tarkuotų cukinijų), grikių ir migdolų miltus, varškę, aliejų, chia sėklas, vanilę ir kepimo miltelius. Dalimis supilkite plaktų kiaušinių masę ir lengvai išmaišykite (jokiais būdais neplakite ar nemaišykite ilgai).
4. Masę supilkite į pailgą kekso formą (26x8 cm), išklotą pergamentiniu popieriumi. Kepkite apie 60-65 min. arba kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į pyrago vidų, bus sausas. Palikite kepimo formoje pyragą atvėsti.
5. Prieš patiekiant palaistykite medumi ir pabarstykite skaldytomis pistacijomis.