Ingredientai
- Pomidorai 5 vnt. dideli, supjaustyti padažui ir dar keli mažesni papuošimui
- Česnakai 4 skiltelės pomidorų padažui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. pomidorų padažui
- Balzaminis actas 2 valg. š. pomidorų padažui
- Bazilikai 1 sauja pomidorų padažui ir dar šiek tiek patiekimui
- Druska 3 žiupsnelis padažui ir ravioliams; arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis padažui ir ravioliams; arba pagal skonį
- Cukinijos 3 vnt. vidutinio dydžio; ravioliams
- Rikotos sūris 1 st. ravioliams
- Fetos sūris 0,5 st. sutrupinto; ravioliams
- Parmezano sūris 0,5 st. ravioliams ir dar šiek tiek patiekimui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 210 °C.
2. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, sudėkite į kepimo indą. Pabarstykite česnakais, druska ir pipirais, pašlakstykite aliejumi ir balzaminiu actu, pabarstykite bazilikais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 min.
3. Kol pomidorai kepa, labai plonai (mandolina arba daržovių skutikliu) supjaustykite cukinijas, jas pabarstykite trupučiu druskos, kad suminkštėtų.
4. Sumaišykite įdaro ingredientus. Pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų. Imkite 5 cukinijos juosteles ir suklokite jas viena ant kitos ant darbastalio taip, kad gautumėte panašią formą į gėlės žiedlapio (kaip nuotraukoje).
Į vidurį dėkite įdaro ir užlankstykite pirmosios cukinijos juostelės dalis vieną ant kitos. Tada lankstykite kiekvienos žemiau esančios juostelės kraštus, kol gausite „raviolį“. Atidėkite į šalį ir suformuokite likusius raviolius.
5. Sudėkite raviolius ant apkepintų pomidorų ir pašaukite į orkaitę dar 15 minučių. Patiekdami pabarstykite parmezano sūriu ir šviežiais bazilikais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai