Ingredientai
- Cukinijos 2 vnt. vidutinio dydžio
- Avokadai 1 vnt. sunikęs
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Česnakai 0,5 skiltelės arba česnako granulių, arba džiovinto svogūno miltelių – tas svogūniškas skonis šiame padaže labai tinka, bet galima ir praleisti
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pirmiausia specialia pjaustykle paverčiam dvi cukinijas į kalną „makaronų“. Jei tokios pjaustyklės neturit – ne bėda, galima naudoti tarką, kuri pjausto ilgais šiaudeliais. Šiek tiek pabarstome druska ir išmaišome rankomis (druska padės išsiskirti sultims, kurias paskui nupilsim, kad makaronai nebūtų vandeningi).
2. Toliau gaminam padažą: susmulkinam avokadą su česnaku iki vienalytės masės (elektriniu trintuvu arba šakute). Įdedame druskos ir pipirų pagal skonį. Galima sumesti ir galiukus, likusius tarkuojant cukiniją.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams