Ingredientai
- Morkos 2 vnt. didelės
- Salierai 1 vnt. pusė šaknies
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Porai 1 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Laurų lapai 3 vnt.
- kadagių uogos 2-3 3 vnt.
- Pipirai 3 g 0,5 šaukštelio pipirų žirniukų
- Makaronai 100 g smulkūs
- Sviestas 1 valg. š.
- Mėsa 1 kg malta liesa kiauliena arba kiaulienos ir jautienos mišinys
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Muskatas 1 žiupsnelis tarkuotas
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1.Nuskustas morkas, salierą ir cukiniją supjaustykite kubeliais. Poro baltąją ir žaliąją dalis susmulkinkite. Svogūnus su lukštais (švariais) perpjaukite pusiau.
2. Puode įkaitinkite aliejų ir iš pjūvio pusės pakepinkite svogūnus. Sudėkite šiek tiek smulkintų daržovių, baltąją poro dalį ir trumpai pakepinkite. Įmeskite laurų lapelių, kadagių uogų, pipirų ir įpilkite 3 litrus vandens. Virkite ant nedidelės ugnies apie pusantros valandos. Nukoškite.
3. Žalius poro gabalėlius pakepinkite su sviestu, sudėkite į maltą kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
4. Drėgnomis rankomis iš mėsos suformuokite norimo dydžio kukulius, sudėkite į sultinį ir virkite 20 minučių. Sudėkite makaronus, daržovių gabaliukus ir virkite dar 10 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita