Ingredientai
- Cukinijos 1 vnt. vidutinio dydžio
- Sūris 200 g fermentinis
- Kiaušiniai 10 vnt.
- Sviestas 130 g
- Miltai 150 g
- Pienas 800 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Muskatas 1 arbat. š. malti riešutai
Kaip gaminti
1. Cukiniją nulupkite (jei odelė plona ir gležna, lupti nebūtina). Aštriu peiliu ar plačiu daržovių skustuku supjaustykite kuo didesniais griežinėliais (geriau pjaustyti išilgai).
2. Švarioje sausoje keptuvėje išlydykite sviestą, maišant suberkite miltus ir truputį pakepinkite (miltai turi likti šviesūs). Nuolat maišant plona srovele supilkite šaltą pieną. Kai padažas užvirs, pasūdykite, pagardinkite muskatų riešutais ir nukelkite nuo ugnies.
3. Į karštą masę sudėkite ištrintus trynius, tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite. Tada sukrėskite standžiai išplaktus baltymus ir labai atsargiai įmaišykite į masę.
4. Paruoštą masę sukrėskite į sviestu pateptus kepimo indelius, į kiekvieną įdėkite po cukinijos roželę, indelius sudėkite į skardą, įpilkite truputį vandens ir pusvalandį kepkite 175 °C karštumo orkaitėje. Paskui temperatūrą padidinkite iki 190 °C ir kepkite dar 5 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita