Ingredientai
- Cukinijos 4 vnt. nedidelės
- Ryžiai 400 g
- Vištiena 4 vnt. krūtinėlės
- Kukurūzai 1 vnt. indelis konservuotų
- Grietinėlė 500 ml
- Sūris 100 g tarkuoto parmezano
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š.
- Aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Tik nepervirkite, tegul lieka šiek tiek kietoki.
2. Nuplaukite ir nusausinkite viščiukų krūtinėles, supjaustykite nedideliais kubeliais, pabarstykite paukštienos prieskoniais ir druska. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištienos kubelius, trumpai pakepinkite.
3. Nusunkite ir nuvarvinkite konservuotus kukurūzus.
4. Dubenyje sumaišykite virtus ryžius, apkeptą vištieną ir kukurūzus. Paragaukite. Jei reikia, dar pasūdykite.
5. Cukinijas supjaustykite maždaug 7 cm storio griežinėliais, išskobkite minkštimą su sėklomis, įdarykite cukinijų šulinėlius ryžių ir vištienos įdaru. Sudėkite įdarytas cukinijas į stiklinį kepimo indą, įpilkite pasūdytos grietinėlės, uždenkite folija ir kepkite 200ºC temperatūros orkaitėje maždaug 40 min. Baigiant kepti ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita